Monday, May 16, 2011

Rindu!

ehem... bkn rindu ape eh... rindu da lama x ber-blog,,, haha... bz la... banyak sgt aktiviti yang dibuat... seronok, sedih (menangis berhari-hari pun ada), macam-macam la... tp yang penting kite enjoy!(cam nora danish plak ni) haha... nak tau ke ape aktiviti yg dibuat nye? meh kite senaraikan...


1. sambutan bday saya! seronok... 2 kali sambut... hadiah pun banyak... thanks korang...
2. Running man UMT! berlari2 keliling umt... haha
3. sambutan bday encik abang... haha... puas menipu ckp x de duit...
4. FINAL! study smpai subuh but still tah ape2 je jawab... haha...
5. BBQ post harvest! untuk kite2 aje... haha
6. Bnyk lg la... tp x ingat... nnt la upload gmbr... haha


tunggu tau! hihi... love u all




p.s: curi wifi org ni... huhu

Friday, March 4, 2011

What I want for my birthday is...



Lagi 19 hari bertambah umur... nak ape eh? haha... nak ni la... da lame da nak sgt benda ni...


1. Memandangkan hp saya da rosak, saya nak Blackberry BOLD 9780 (ada ke orang nak bg?... kumpul duit sendiri la) :-(


nak sgt...



2. And saya nak tukar spec bru blh? Nak yg handmade wooden spec punye... blh la...




lawa kan...





p/s: tau x dpt... sedih...


Wednesday, March 2, 2011

Jom Heboh!

Saya kurang berminat sikit pergi jom heboh... bukan ape... ramai org... sesak la... tp sebab nak jaga hati orang... saya turut kan juga... hehe... so alang2 da pegi 2 saya shopping sakan la kan... sempat jgak bermain dengan arnab... seronok lah!



tgk 2 ramai org...



diam je rabbit 2...



ni la orang2 yg saya x nk kecewa kan...



cm dukung baby...



sempat tgk al-kuliyyah. hehe



nak belon jom heboh 2!



tetibe jumpe dorg ni time nak dinner... sweet



dinner ku: nasi goreng NR, tom yam campur,
cendawan goreng n horlick suam



tepi2...mak cik gemuk nak mkn... haha



calon akhir dewi remaja... haha



p/s: penat tp best la...

Tired!!



penat la... asyik aku je nak jaga hati kau... ko ada jaga hati aku? tak de kan? nape eh? x boleh ke kalo kau tolong aku plak... ni tak... sume kau nk 'pulun' sorg... ye... kau hebat... bagi chance untuk aku pula hebat boleh? cukup la satu... jangan tamak... kau cakap orang tamak... tapi kau same je tamak... "blh ke bg komitmen?" kau tanye aku... silap tanya... patut aku tanye kau... kau yang busy... aku? pernah ke aku busy? sampai hati kau... aku memang kecil hati la...


serius...
x pernah kecik hati sampai macam ni...

Tuesday, March 1, 2011

Mari kita ke ladang... hoi...

Setiap hari khamis, di bawah subjek crop production kami bersama-sama membuka dan mengusaha ladang... chewah... haha... ktorg gerak ke Tapak Pertanian Jabatan Pertanian, Merang Setiu pada pukul 8.30 pg...(2 pun kalo sume org on time la kan...)perjalanan mengambil masa selama 20 minit... then sampai je, lecturer ami bg briefing ari ni nak wat ape... setakat ni da dua kali kami pegi...mula2 sibuk dgn bersih n pasang plastik untuk tutup batas... then ari kamis seterusnya kami letak baja n baja tahi ayam... haha... klakar... first time tgk bdk2 main tahi... kami yg dr poli da biase da... thanks gak lect kami dlu... tp ape yg penting kat sini adalah sesi FOTOGRAFI kami!.. 2 yg sgt penting kan?



im and kent excited!



field trip!yeah



haha



excited kan kami?



adik2 hevotech



khusyuk...



ktorg siap awal..



kan da kata kami giler bergambar...



anugerah kubur terpanjang...



bewitched...



hehe...



sempat berehat...



muke penat..



lapar weh... sementara menunggu dr.Shanaz msuk...





p/s: kan saya da kata kami giler bergambar...

Long-long day...

Its been for a while since x de masa nak update blog... bnyk benda yg berlaku such as chinese new year celebration, presentation, buat new ladang rozel andjom heboh... 2 je yg ingat kot.. haha... so these are some of the pic that had been taken...


a. The Chinese New Year Celebration

Time ni best sgt... masuk dewan je dpt goodie... yeah... tp time masuk 2 seat da penuh... so duk atas tgh2... da la org ni rendah, x nmpak ape pun... terpaksa la tgk dr skrin tepi je... sedih...



cute big rabbit!



they were playing 'batu seremban'



atok! haha



make a wish



sand art! interesting




yg ni wajib ada.. wlupun dia jatuh 2 kali tp tetap best!


b) Presentation kenegaraan...

present kali best... bersam dng yuwa, fiza, qema n yaya... ktorg wat special sgt... tajuk ni mmg sungguh membosankan (ustaz asy pun mengaku..huhu)... tp ktorg berjaya jd kan dia tajuk yg sgt seronok... n then ktorg wat soal jawab... sape dpt jawab ktorg bg hadia... seronok kan? haha... yg penting sume phm n ustaz pun seronok!



yuwa tgh present... fokus!




fiza demam... cian...




ada gaya lecturer x? haha




phm x anak2? haha



gambar aktiviti lain in the next post la eh... dlm kelas anatomi ni... hihi




Monday, February 14, 2011

Asrama oh asrama...

penat la... nak blaja... assignment... presentation... kumpul sticker hepa... aktiviti... serius penat... x suke la cm ni... TOLONG! ari ni ada perarakan maulud nabi... ari 2 da bg name nk join... n then fellow antar msj ckp da penuh... OMG... niat salah kot (tp mmg nk pegy pun)... sbb nk sticker hepa je sbnrnye (keperluan kot, bkn kehendak bg org2 yg msuk asrama la)... smbil menyelam minum air la kan? x pe la... x de rezki... then x de keje pegy la post status fb psl ni... then ada org komen ckp sy bdosa... What? ok... awk mmg ske kire dosa org... i had write that with evidence ok... sy dgr ramai org yg ckp cm 2... sy pun saksi ramai org curi sticker 2 without going to the event... so am i wrong? nilai diri sendiri dlu... sy pun sama... sy tau sy pun kdg2 x ske join aktiviti2 lain... but its for our own good (but still im not stealing)... anyway thans sbb bg nasihat (wlupun dia x tau cte sbnar, n menyamar gune fb kwn sy)... fine... sape makan cili terasa la pedas nye kan? enough said...




p/s: a) teringat pesan dr. aziz...
b) kalau x tau cite pegy jauh2 boleh? mcm lalat la :-p

Jangan ganggu saya blh x?




tepi skit blh?
rimas la...
tau la awak tu hebat...
x perlu ganggu saya...
x perlu cakap yang bukan-bukan depan saya...
buat la ape yang awak suke...
saya x kesah...
asal...
jangan ganggu hidup saya...
saya nak buat apa, tu hak saya...
x perlu komen...
sebab saya x komen pun pasal hidup awak...
kadang2 komen awak menyakitkan...
saya selalu jaga hati awak...
ada awak jg hati saya?
saya tolong awak...
macam ni ke balasan awak buat kat saya...
saya tau awak hebat...
awak memang hebat...
da la awak...
pegi jauh2...
jauh dari saya...
sebab saya x perlukan awak...
harap maklum...







p/s: jangan buat saya menangis lagi boleh? tolong lah...

Saturday, February 12, 2011

Nape sye syg UMT? Sebab dia ada pantai!

After kelas genetik, ingatkan nak pergi berkayak.... tp malangnye, air kotor... so incik abg ajak jln2 kat tepi pantai... ajak wa n fiza skali... separuh perjalanan, kami semakin penat... haha... ckp nk kurus... jln skit pun penat...

kacau sam jap... haha


pom pom girl!


mane edward ni... haha


jht... dia pijak nameku...


hihi...


best pic eva....



Kala Malam Bulan Mengambang!

Kami sungguh gembira bl ada kelas malam (hipokrit)... haha... so ni la keje kami after kelas... maybe hantu pun takot tgk perangai kami ni... haha... ops lupe... da 1 week incik abg demam... so bwk dia gy klinik... cian dia...


posing maut! haha


happy!


hihi..


cian dia...


yg ni pun blh jd prop...hehe...

Bila saintis bergambar!

Ok students....ari ni kite wat eksperimen pasal 'Water Potential'... haha... ada gaya lecturer x?... anyway ni mase lab botani... sangat best eksperimen ni... mula2 kami buat dgn betul... tp setelah silau dgn flash camera, maka kami tersalah masukkan potato dlm larutan yg x sepatutnya...haha...sory lect... promise x buat lg... hihi

posing je lebih... haha


zu sgt over... haha


miss potato!


cam main masak2...


potato dlm larutan...



p.s: maaf sgt2 kat dr. sbb kami slh buat... kami jnji x main2 lg... hihi...